Szijjártó is nagy sikernek tartja az államadósság-csökkentést

Stratégiai megállapodást kötött a Tesco és a Mercedes-Benz, így a Mercedes a Tesco kizárólagos magyarországi járműbeszállítója lett. A megállapodáson beszélt Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár is, és az MTI tudósításából kiderül, hogy többek között azt mondta:

A magyar kormány az elmúlt három évben sikeresen felelt meg annak a hármas kihívásnak, amelyekkel 2010-ben szembe találta magát. Ezek az államadósság csökkentése, a versenyképesség növelése, és a politikai-társadalmi stabilitás fenntartása. Ez a siker szövetségesek nélkül nem jöhetett volna létre.

Az államadósság-csökkentésben a kormány most kb. ott tart, ahol a kormányváltáskor tartott (sőt, a GDP kb. 80 százalékáról 81,4 százalékra nőtt), ráadásul úgy, hogy erre költötte el a magánnyugdíjpénztáraktól lenyúlt 3000 milliárd forintot is. Ennek ellenére Szijjártóhoz hasonlóan Németh Lászlóné is azt mondta, hogy elkezdtük a kilábalást az adósságcsapdából.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.