Putyin szerint Oroszországban nem diszkriminálják melegeket

külföld
2013 szeptember 04., 07:57

Az elnök büszkén mesélte, hogy néha ki is tüntetik őket.

Az olimpia előtt egyre többet osztják Oroszországot, a júliusban elfogadott, “homoszexuális propaganda” elleni törvény miatt. Itt volt már az ideje, hogy Putyin elnök helyre tegye a dolgokat.

Biztosíthatom önöket, hogy dolgozom ezekkel az emberekkel, sőt időnként állami kitüntetésben is részesítem őket az élet különböző területén elért eredményeikért. (...) Az oroszok annak ellenére is szeretik Csajkovszkijt, hogy állítólag homoszexuális volt. Őszintén szólva nem ezért szeretjük, hanem azért, mert nagy zenész volt, és mind szeretjük a muzsikáját.

A progresszív politikus azt is megígérte, hogy az olimpia ideje alatt nem fogják megbüntetni azokat a sportolókat és szurkolókat, akik esetleg olyasmit csinálnak, ami Oroszországban homoszexuális propagandának minősülhet. De melegfelvonulás azért nem lesz. (atv)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.