Corvinus: a botrányos nyelvvizsgákat az ELTE szervezi

bűnügy
2013 szeptember 06., 04:54

Nem a Budapesti Corvinus Egyetem (BC) szervezi a sajtóban corvinusosnak nevezett botrányos nyelvvizsgákat, amelyek miatt már vádat is emelt a Budapest Nyomozó Ügyészség. Az egyetem közleménye szerint az érintett esetek és vizsgáztatók az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ Kft.-vel állnak kapcsolatban, a BCE csak a helyszínt biztosította. 18 emberrel szemben emeltek vádat "bűnszervezetben, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadása" és más bűncselekmények miatt. A vád szerint 2010-től négy tanár 300 ezer forintért adott nyelvvizsgákat olyanoknak is, aki nem teljesítették a követelményeket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.