Közutat zártak le az Orbán-esküvő miatt

2013 szeptember 6., péntek 15:14
7

Csütörtöki helyszíni szemlénken kiderült, hogy suzukis biztonsági őr védi az illetéktelen behatolóktól a Tiborcz István birtokára vezető, aszfaltozott utat. Az őr szerint az út magánterület, és csak az hajthat be rá, aki "a rendezvényen dolgozik".

A földhivatali tulajdoni lapok egészen mást mutatnak.

csabdi-orban-rahel-eskuvo-ut-nagy

Az út 0556 földrajzi számmal szerepel a nyilvántartásban, és a tulajdonosa nem más, mint a MAGYAR ÁLLAM. Így, csupa nagybetűvel.

tullap0556

Ez az az útszakasz, amiről Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófönöke azt közölte, hogy

a násznép az ország egyik legkátyúsabb útján fogja megközelíteni a lakodalom helyszínét. A közvetlenül az érintett tanyához vezető úton semmiféle kátyúzás, állagjavítás nem történt.

Az a 0557-es helyrajzi számú útszakasz viszont, amin az esküvő előtt betömték a kátyúkat, és ami a Magyar Közút Zrt. szerint Csabdihoz tartozik, a tulajdoni lap szerint Bicskéé.

tullap0557

A Magyar Közút Zrt. korábban a hvg.hu-nak azt mondta, hogy az érintett útszakasz "nem az országos közúthálózat része", így nem áll a cég kezelésében, azt átadták a csabdi önkormányzatnak. A cég szerint az átadás része az úthibák kijavítása, ezt 1,6 millióért el is végezték. A megrendelő a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ volt.Megszólalt Tankó Károly Csabdi fideszes polgármestere is. Szerinte a hvg cikkében említett Nagyegyházi út balesetveszélyes állapota sok gondot okozott a lakosságnak és az  önkormányzatnak is. A probléma megoldása érdekében az út vagyonkezelőjéhez, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központhoz fordult, és kezdeményezte az út önkormányzati tulajdonba vételét. Az átvételnek részükről az volt a feltétele, hogy hozzák rendbe az utat. Ez megtörtént, amikor szeptember elsején a veszélyes úthibákat kijavították, az útra belógó faágakat levágták. A polgármester szerint a "Tükröspuszta szabályos és biztonságos megközelítését lehetővé tévő országos közúton és önkormányzati úton (Bányaút) felújítás, kátyúzás nem történt".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt