Brutális selfiek jönnek a szegény tinilányoktól

2013 szeptember 10., kedd 18:47
33

Az Apple keddi bejelentésén igazából semmi újdonság nem történt. Ez volt talán az első olyan Iphone-bemutató, amiről előre kiszivárgott minden. Tudtuk, milyen telefonokat fognak bemutatni, és azt is, hogy mit fognak tudni azok a telefonok. Ebben a cikkben sem lesz semmi meglepő. Ezeket mutatták be:

IOS 7

Már korábban bemutatták, úgyhogy nem volt sok újdonság benne. A legnagyobb újítás mindenképp a dizájn, amin most először módosítottak komolyabban a legelső Iphone óta. Állítólag 200 új fícsör lesz benne. Az Apple ingyen adja hozzá a saját programcsomagját, az Imovie-t, az Iphotot, és az Iworkot.

Iphone 5c, a szegény ember telefonja

Zöld, fehér, kék, rózsaszín és sárga színekben lehet majd kapni. A hátlapja és az oldala egy darab műanyagból áll, alatta pedig egy fém keret van, amitől strapabíróbb lesz az egész. Négyhüvelykes retina kijelzőt kapott, és ugyanaz a processzor lesz benne, ami az IPhone 5-ben volt.

Hátul nyolc, elöl 1.9 megapixeles kamera lesz benne, amivel lehet majd HD-ben is facetime-ozni (ez olyan, mint a Skype, csak az Apple csinálta). Igazán a tinilányok örülhetnek neki, mert Iszonyatos felbontásban lehet majd vele selfie-ket csinálni. A tizenhat gigás modell 99, a harminckettő pedig kétszáz dollárba fáj majd az USA-ban két éves hűséggel.

Iphone 5s, a gazdag ember telefonja

Ez lesz az új csúcstelefon. Gyorsabb, okosabb, de ami a legfontosabb: aranyszínű is lesz belőle. Nem viccelünk, tényleg ez volt a legnagyobb újítás, amit az Apple produkálni tudott 2013-ban. Azt persze senki nem vonja kétségbe, hogy ez egy fontos újítás, hiszen most először lehet majd hivatalosan is kapni a telefont Kínában. Ott pedig nagyon szeretik az ilyesmit.

Ez lesz az első olyan okostelefon, amiben hatvannégy bites processzor van, ami elvileg kétszer gyorsabb, mint az ötös Iphone. Az új grafikus csip pedig 56-szor lesz gyorsabb, mint a legelső telefon.

Tettek bele egy remek kamerát, kifejezetten jó érzékelővel és lesz egy olyan opció is, hogy fotózáskor egyszerre több képet készít, amiből ki lehet választani a legjobbat. Két vaku lesz benne, és 120 képkockát tud rögzíteni másodpercenként, ami azért tök jó, mert lehet vele slowmo videókat csinálni.

Ujjítás

A másik _hatalmas_ újítás, hogy az egyetlen Home gomb helyett ujjlenyomatérzékelő lesz benne, és elég lesz megnyomni ahhoz, hogy kikapcsoljon a képernyőzár. Ebből lesz 64 gigás modell is, de amúgy mindegyik pont száz dollárral lesz drágább, mint az 5c ugyanakkora tárhellyel, persze két éves hűséggel.

Tényleg nincs tehát nagy újdonság az új Apple telefonokban. Cserébe viszont tök jók, mint mindig. Az ujjlenyomatolvasó állítólag könnyen és gyorsan működik, és az akku is tovább bírja, mint az ötös Iphone-nál. Érdemes lesz azért holnap megnézni, mit reagálnak a bejelentésre az úgynevezett piacok.

A cikkben segített: Tremmel Márk