Élőben jön az olcsó és a villantós Iphone

TECH
2013 szeptember 10., 17:05
comments 3

20:26 Vége. Hamarosan jövünk egy remek összefoglalóval.

20:17 Épp Elvis Costello zenél, akit én például eléggé szeretek. Lassan vége a bulinak.

20:04 a 16 gigás 199, a 32 gigás 299, a 64 gigás pedig 399 dollár lesz. Persze kétéves hűséggel. És lesz vége Kínában is hivatalos Iphone, szeptember huszadikán együtt startol ott is és Amerikában is.

19:58 Tényleg ujjlenyomatolvasó az a kis kör a Home gomb helyén. Ez lesz az új biztonsági fícsör, hogy elég megnyomni a gombot, hogy kioldjon a telefon. A gomb zafírból van és ezért nem karcolódik. Lehet majd használni az Itunes-os vásárlásokhoz is, és a demo alapján elég gyorsan működik.

19:47 Tíz órányi 3g-s beszélgetést és 250 órás készenlétet bír majd az 5s akkumulátora, ami elvileg jobb, mint amit az Iphone 5 tudott. Az új kamerában 2.2-es rekesznyílás lesz, ami Tremmel "Szakértő" Márk kolléga szerint nem rossz. Viszont végre lesz kameragomb!!! Ráadásul beveszik a Samsung és a Nokia smart shoot fícsörjét, ami több képet készít egyszerre és azok közül választja ki a legjobbat. Az egyik vaku sima kékes led lesz, a másik pedig egy melegebb színű lámpa.

19:46 Közben jött is egy közlemény a magyar Vodafone-tól, hogy hamarosan ők is elkezdik majd árulni az új telefonokat.

19:45 Végig egy karikát mutatnak az új 5s Home gombjánál. Még nem mondták el, hogy mi az, de nem nehéz megtippelni, hogy ez lesz az ujjlenyomatolvasó.

19:41 Épp az Infinity Blade III. nevű játékkal demózzák, hogy mennyire jó lesz rajta játszani. Amit viszont korábban elfelejtettem írni, hogy minden IOS-készülékre ingyen jön majd az Apple Iwork programcsomagja. Ez az Apple-féle Office. Ez elég jó hír, eddig tök béna volt a telefonok alapfelszereltsége az irodai programokból.

19:37 Teljesen új processzor lesz benne, A7 név alatt. Ráadásul 64 bites lesz, amiről majd később biztosan elmondja valaki, hogy miért jó. Jön megint a "kétszer olyan gyors" szöveg, mert úgy tűnik, hogy tényleg kétszer olyan gyors lesz, mint az ötös Iphone. Ami viszont nagyon durván hangzik, az, hogy a grafikus mag ötvenhatszor gyorsabb lesz, mint eddig.

19:36 És igen, itt az Iphone 5s is. Ezüst, arany és fekete (space gray) színekben. Hátulról teljesen olyan, mint a régebbi Iphone, csak ebből van villantós arany is. Egyébként egyáltalán nem tűnik gáznak, lehet, hogy kevés is lesz kicsit a swag a kínaiaknak.

19:35 Nyolc megapixeles kamera lesz az olcsó telefonban, és kétéves hűséggel Amerikában a 16 gigás modell 99, a 32 gigás 199 dollárba kerül majd.

19:30 Itt az Iphone 5c! Lesz tehát olcsó Iphone. Zöld, fehér, kék, rózsaszín és sárga színekben lesz, a hátlapja és oldala pedig egyetlen darab műanyagból áll majd. Ezt egyébként már Phil Schiller, a cég alelnöke mondta el. Amúgy teljesen úgy néz ki, mint az Iphone 5, csak színes. Ugyanaz a processzor lesz benne, mint az ötös Iphone-ban, és négy hüvelykes retinakijelzőt kap.

19:25 Cook szerint az új oprendszer az Iphone 4-nél újabb telefonokra, az Ipad kettőnél újabb tabletekre és az ötödik generációs Ipod touchra megy majd fel.

19:21 Craig Federighi demózta le az új oprendszert. Ez egyébként még nem nagy cucc, mert a legnagyobb újítást már láttunk: tök máshogy néz ki az egész. Szerintem ráadásul jobban, mint eddig. Új csengőhangok és új kamera app lesz. Állítólag több mint 200 új featúra lesz. Ezeket majd a végén részletesen összefoglaljuk. Szeptember 18-én érkezik majd.

19:10 Cook szerint a következő hónapban  a 700 milliomodik IOS-készüléket fogják eladni, amivel az IOS 7 hamar a világ legnépszerűbb telefonos oprendszere lehet. Minden már eladott és kompatibilis cuccra is kimegy majd a frissítés, szóval nem hangzik hülyeségnek.

19:08 Elkezdődött a buli, Tim Cook vezérigazgató beszél a színpadon. Egyelőre semmi izgalmas nincs, az Itunes Festival nevű dologról beszél, ami egy évente tartott koncert. Ezt az Ituneson keresztül streamelik a világba bele.

19:00 Cupertinoban most kezdődik az Apple bejelentésese az új Iphone-ról, vagy Iphone-okról. Mi (én és Tremmel Márk kolléga) pedig élőben fogjuk követni, mit jelentenek be. De először is, mi az, amit ma várhatunk?

Ami a legvalószínűbb:

1. iPhone 5C, ez az olcsó szar a szegény országoknak. Az árát még nem lehet tudni, de egyes várakozások szerint 500, mások szerint 400 dollár alatt lesz. Még az is lehet, hogy 300. Az 5C lassabb lesz, kisebb felbontással, a hátulja pedig jóeséllyel műanyagból lesz, viszont több színben lehet majd kapni: a pletykák szerint fehér, kék, zöld, piros és sárga is lesz. A feketét valószínűleg megtartják az 5S exkluzív színének.

2. iPhone 5S, ez lesz mostantól a csúcsmodell. Gyorsabb lesz, mint az 5-ös, a nagy újítás az ujjlenyomat-felismerő, ami lehet, hogy lesz benne. Vagy nem. A fekete és az ezüst-fehér mellett megjelenik a pezsgőszínű, ami igazából villantós aranyszín, leginkább a rengeteg villantós kínai felhasználónak.

3. Megjelenik az iOS 7 - ez az operációs rendszer első olyan változata, amit az alapoktól terveztek újra. Ebből már láttunk egy csomó mindent, mert a bétát már használni is lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.