Bajnai visszautasíthatatlan ajánlatot tesz

POLITIKA
2013 szeptember 12., 21:14
  • De addig szájból szájba, és szájból fülbe terjeszti az elképzeléseit Magyarországról.
  • Bajnai Gordon és Szabó Tímea lakossági fórumot tartott Óbudán.

Szabó Tímea a Pető Intézetről beszélt: „Stadion stadion hátán, a beteg gyerekekkel meg kit érdekel, mi lesz.” Kemény beszédet tartott, aminek lényege az volt, hogy az Együtt 2014-PM szét fogja verni „a Fidesz birodalomépítő mániáját”. Mint mondta, polipmaffia tette rá a kezét Óbudára: a Fidesz-polip trafikmaffiája. Azt ígérte, hogy ha Kövér László házelnök a teljes fizetésüket elveszi, akkor is elmondják az igazat, és ezért nyernek jövőre. Személyes oka is van erre: a kisfia, Gergő, akinek nem ilyen jövőt szeretne.

Bajnai Gordon visszafogottabb volt, de az így is érezhető volt, hogy a Nagy Visszatérése óta rengeteget fejlődött. Amikor tavaly Komlón láttam, még nem volt két-három poénja sem, most viszont olyanokat mondott, hogy „az unortodox gazdaságpolitika fényevés”.

Számokkal is alátámasztotta a szövegét, például azzal, hogy amikor először szállt ki végleg a politikából, akkor 35 forinttal olcsóbb volt egy euró.

photo_camera Középen Bajnai Gordon

Úgy támadta a kormányt, hogy közben részben egyet is értett vele. Például: a kormánynak igaza van abban, hogy a sok devizahiteles a legsúlyosabb probléma. Utána viszont elmondta, hogy amikor ő átadta a kormányzást, még negyedannyi problémás devizahitel volt, mint most.

Bajnai nem ígért elszámoltatást, legfeljebb büntetőjogi felelősséget, de az, mint mondta, az igazságszolgálatás dolga. Államtitkárnál alacsonyabb szinten sem szeretne tisztogatást, de azt megvizsgálná, hogy mindenki ért-e ahhoz, amit csinál.

Mint mondta, szájból szájba, és szájból fülbe terjesztik majd az elképzeléseiket.

Bajnai még mindig elhiszi, hogy győzhet, sőt, kétharmadra készül, de ha az nem jön össze, akkor is tesz a Fidesznek egy visszautasíthatatlan ajánlatot, ami tagadta, hogy olyasmi lesz, mint a Keresztapában.

Mindenki nevetett, de hogy mire gondolhatott, az valószínűleg akkor derül ki, ha nyer. És nem kétharmaddal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.