Nem titkolózik tovább az MTVA a Marslakók költségeiről

Nyilvánosak lesznek Jáksó László méregdrága és csúfosan megbukott sorozatának szerződései. Az MTVA régóta próbálta titkolni az információkat, pedig már másodfokú bírósági döntés is kimondta, hogy azok nyilvános adatnak számítanak. Az adatokért perelő Átlátszó ma írta meg, hogy adateltitkolásért rendőrségi feljelentést tesznek az ügyben, ez pedig hatott, az MTVA csütörtök este adott ki egy közleményt, hogy a kért adatokat postai úton elküldték az Átlátszó főszerkesztőjének. És hogy az ítéletben megjelölt megállapodásokat a honlapjukon közzétették.

Az Átlátszó márciusban derítette ki, hogy az öt hónap után megszüntetett sorozat után az MTVA 841 millió forintot fizetett ki Jáksó László cégének. Cserébe viszont nem jött a nézettség, a végén már csak 92 ezren nézték a sorozatot.

Az MTVA honlapjára most kiderült az a szerződés is, amiben a sorozat megszüntetéséről döntöttek. E szerint a gyártókkal kölcsönös megegyezéssel váltak el egymástól, a végén pedig még nettó 85 millió forint kifizetésével zárták le a sorozatot.

Az MTVA több más perelt szerződést is feltett a honlapjára, elérhetőek már Fábry Sándor műsorának, a Maradj Talpon-nak és több másik műsornak is a szerződése. Ha ezekben bármi érdekeset találna, feltétlenül küldje be nekünk!