KDNP: A nők felelősek a hajléktalanságért

POLITIKA
2013 szeptember 13., 14:27

Újabb részletek derültek ki Lukács Tamás botrányos szerdai parlamenti beszédéből. A KDNP-s képviselőről eddig csak azt tudtuk, hogy szerinte a hajléktalanság a liberaliuzmus hibája. Most viszont a Magyarinfo blog meghallgatta a felszólalás második felét, amiből még meredekebb dolgok derültek ki. Lukács szerint a hajléktalanság konkrétan a nők hibája.

A beszédből kiderül, Lukácsnak az a rögeszméje, hogy a családon belüli erőszak liberális szabályozása minden gond okozója. Szerinte a nők szabadon kirugdoshatják urukat-parancsolójukat az utcára, aztán meg a társadalom csodálkozik, hogy a hajléktalanszállókon annyi a férfi.

Bátorkodtam elmenni egy hajléktalanszállóba, ahol 10 férfi közül 8-nak a története úgy kezdődött, hogy amikor elváltam. Ezért senki nem felelős?

Tette fel a költői kérdést Lukács. Szerencsére meg is válaszolta, nehogy valaki homályban maradjon.

Amikor külső társadalmi nyomásra vagy más csoportok nyomására a családon belüli, hozzátartozókon belüli erőszakról szóló törvényt megalkotjuk, úgy alkotjuk meg a törvényeket, hogy nem gondolunk arra, hogy megoldunk egy problémát, amivel egy másik problémát idézünk elő, és akkor most csodálkozva állunk, hogy itt van a hajléktalanság kérdése.

Lukács KDNP-s elméjében azonban a butuska nők nem lennének képesek saját maguktól ilyen gonoszságra. Sajnos felbújtóik, segítőik vannak a férfiak hajléktalanná tételében. Na és kik? Azok, bizony! Az L-betűsök, akikről tudjuk, kiktől kapják a pénzt.

Egyidejűleg ugyanazok a liberális jogvédő szervezetek - amelyeket egyébként külföldről pénzelnek - olyan szakvéleményeket adnak, hogy milyen jó a családon belüli erőszakban a kitiltás, és megoldásokat ezekre a kérdésekre nem adnak, ugyanakkor most a hajléktalankérdésben azt mondják, hogy mit akar ez a parlament csinálni, mert hogy kezeli, és hogyan próbálja, és a büntetőjog kategóriába tolja.

Ahogy a Magyarinfo blog pontosan rámutat, Lukács nemcsak buta, de még tájékozatlan is. A családon belüli erőszakkal kapcsolatos törvényt csak néhány hónapja módosították, így nehezen lehetne erre kenni a magyar hajléktalanok létezését. És arról sincs fogalma sem, hogy a távol tartás intézménye nem azt jelenti, hogy valakinek az utcán kell élnie, hanem hogy nem mehet annak az embernek a közelébe, akinek az életét korábban esetleg pokollá tette.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.