Lövöldözéssel zárult egy vita Immanuel Kant filozófiájáról egy oroszországi üzletben

külföld
2013 szeptember 16., 09:35
comments 2

Az ország déli részén fekvő Rosztov-na-Donu városában vitatkozott össze két férfi az egyik legismertebb német filozófus tézisein. Az sajnos nem derült ki a RIA Novoszti hírügynökség jelentéséből, hogy pontosan mi volt a vita tárgya, de az biztos, hogy előbb verekedni kezdtek, majd az egyikük előhúzott egy riasztófegyvert, és többször vitapartnerére lőtt. Ezzel szinte bizonyosan megsértette a kategorikus imperatívuszt. A sérült férfit az üzletből kórházba szállították, nem volt életveszélyben. (via Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.