Akit az uniós pályázati győzelem visz csődbe

eu
2013 szeptember 22., 09:02
comments 9

Strasszer Gábor autókereskedésével pályázott, és nyert. Most az NFÜ szívatja.

Strasszer 13 millió forintot nyert öt évvel ezelőtt cége fejlesztésére, az önrészhez hitelt vett fel családi házukra. A pályázatban az is szerepelt, hogy nem rúghatja ki egyetlen dolgozóját sem.

Ez viszont a válság miatt nem volt tartható, sok autókereskedés bezárt, a férfi pedig elküldött a cégétől pár embert, hogy ne menjen csődbe. Ezzel viszont megsértette a pályázati feltételeket, és most 20 százalékos kamattal kéne visszafizetnie az öt éve elnyert pénzt.

Azt mondja hiába kért az NFÜ-től méltányosságot, azok nem veszik figyelembe, hogy ha nem rúgja ki az embereket az egész cég bezárt volna. Azt mondja, hogy

a támogatás kamatos visszafizetése viszont csődbe visz, a megtartott dolgozókat is el kell bocsátanom.

Az uniós pénzeket felügyelő Miniszterelnökségen azt mondták, vizsgálják Strasszer ügyét. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.