https://444.hu/assets/2013-09-20T081521Z_865027605_PM1E99J1CO901_RTRMADP_3_FRANCE.jpg

Drága volt a templom, lebontották

külföld
2013 szeptember 23., 19:09

Az apró francia faluban, Gestében azért döntöttek a Saint-Pierre-aux-Liens templom részleges elbontása mellett, mert túl drága volt fenntartani.

A 19. században emelt neogótikus templom elbontását már 2007-ben elrendelte a városi tanács, mert a falu méretéhez képest túl sok kiadást hozott, most pedig megkezdődtek a munkálatok. Tornyát azért meghagyják, köré pedig egy új, jóval kisebb templom épül 2016-ra.

A nyugat-francia falu nem az egyetlen, melynek hasonló problémával kellett szembenéznie, ország szerte sok gondot okoz az apró települések önkormányzatának, hogy a drágán fenntartható, indokolatlanul nagy épületeket fenntartsák valahogy.

photo_camera REUTERS/Stephane Mahe
photo_camera A templomnak ezt a felét bontották el. (REUTERS/Stephane Mahe)
photo_camera Az egyik fal már kiütve. (REUTERS/Stephane Mahe)
photo_camera REUTERS/Stephane Mahe
photo_camera REUTERS/Stephane Mahe
photo_camera REUTERS/Stephane Mahe
photo_camera Ilyen volt, ilyen lett. (REUTERS/Stephane Mahe)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.