Talán hiba volt hozzá nem értő ejtőernyősnek nevezni a vívószövetség elnökét

sport
2013 szeptember 24., 07:58

Legalábbis Csampa Zsolt (Fidesz, a Honvédelmi bizottság alelnöke, Az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottság elnöke) hétfőn "megszüntette" a róla így nyilatkozó Kovács Tamás volt vívókapitány tagságát a Magyar Olimpiai Bizottságban. Kovács 1982 óta volt tagja a MOB-nak, legutóbb tavaly jelölték újabb négy évre. Csampa most magát jelölte MOB-tagnak Kovács helyett.

Az ügy előzménye, hogy Kovács írt egy könyvet, amiben egyrészt kedvesen elanekdotázgatott arról, hogy a MOB elnökségében a fő téma az volt, hogy ki és kinek a felesége utazhasson az olimpiára, másrészt "hozzá nem értő ejtőernyősnek" nevezte a vívószövetség élére a kormányváltás után megválasztott Csampát. És bár a könyvében a szocialista sportpolitikusokkal se volt kegyes - Gyurcsány Ferenc sportminiszterségét nevezte a mélypontnak -, már nem menekülhetett.

Vidám részletek itt és itt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.