Valószínűleg nem szállnak fel idén a Sólyom gépei

közlekedés
2013 szeptember 25., 08:11
comments 2

A hatósági engedélyezési eljárás húzódik el, ezért nincs még utasszállítás. A Napi.hu-nak nyilatkozott Vágó József vezérigazgató, elmondása szerint három gép áll készen Angliában, de nem tudni, mikor repülhetnek.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalától eddig semmilyen választ nem kaptak, nem is sejtik, mikor veszik lajstromba a Boeingeket.

A hatóságtól a lap nem kapott még választ, de információik szerint azért ilyen lassú az engedélyeztetés, mert alapvető dokumentumok hiányoztak a Sólyom beadványából, például olyanok, amik a légitársaság finanszírozására szóló biztosítékot jelenthetnék.

Augusztus végén még arról volt szó, hogy az első charterjárat majd szeptember közepén indulhat el, ezekre el is adták a jegyeket. A közlekedési hatóság elnöke szerint a cég amúgy néha kicsit előrerohant a kommunikációjával.

Vágó azt is elmondta a Napi.hu-nak, hogy a cég jelenleg teljesen magyar tulajdonban van, ez hat gép működtetésére elég, de ománi és dubaji források állnak rendelkezésre az 50 fős flotta üzemeltetéséhez, ezeket azonban még nem hívták le.

A lap úgy tudja, hogy a cég pilótáinak és utaskísérőinek jelenleg is zajlik képzés Angliában és Magyarországon, ez pedig arra utalhat, hogy tényleg terveznek elindulni. Ugyanakkor szakértők szerint folyamatosan csökken az esélye annak, hogy még az idén, mert a téli időszak nem kedvez új járatok indításának.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.