Hadházyk csak ne szerepeljenek Szekszárdon

Gondolom, velem együtt sokakat érdekelne, ha dr. Hadházy Árpád, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Megyei Szervezetének új elnöke számolna be terveiről - fejeződött be egy interjú az Eudtop középiskola igazgatójával a Szekszárdi Vasárnap című lap júliusi számában. Ez amolyan staféta-interjú (9. oldal), az utolsó kérdésben felvezeti a következőt. De a Szekszárdi Vasárnapban nem jelent meg a beharangozott Hadházy-interjú, hanem valaki más nyilakozott, aztán inkább meg is szüntették a rovatot.

Hadházy Árpád annak a Hadházy Ákosnak az apja, aki helyi fideszes képviselőként egy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalával leleplezte, hogyan nyúlt bele politikai alapon a szintén fideszes Horváth István polgármester a trafikok szétosztásába. Kettejük közül már csak a polgármester fideszes, a képviselő függetlenként folytatta. Ebben a minőségében kérdezett rá a városi közgyűlésben csütörtökön az apjával elmaradt interjúra, illetve arra, hogy emiatt váltották-e le az önkormányzati lap főszerkesztőjét.

A hvg.hu szerint Hadházy Ákos a csütörtöki közgyűlésen azt mondta: nyilvánvaló a cenzúra, csak azt nem érti, miért volt rá szükség. „Gyűlöli az édesapámat, vagy fél a Hadházy névtől?" – kérdezte a polgármestertől, akit lemondásra szólított fel.

Horváth István válaszában azt mondta: nem tudja interpellációként kezelni az elmondottakat, mert nem a város ügyeiről szólt, hanem Hadházy folyamatos önigazolási próbálkozásairól, illetve személyes harcáról. „Részemről az ügyet lezártnak tekintem" – mondta a polgármester, akinek válaszát a képvielő nem fogadta el, de a közgyűlés többsége igennel szavazott.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.