Hadházyk csak ne szerepeljenek Szekszárdon

politika
2013 szeptember 26., 12:33

Gondolom, velem együtt sokakat érdekelne, ha dr. Hadházy Árpád, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Megyei Szervezetének új elnöke számolna be terveiről - fejeződött be egy interjú az Eudtop középiskola igazgatójával a Szekszárdi Vasárnap című lap júliusi számában. Ez amolyan staféta-interjú (9. oldal), az utolsó kérdésben felvezeti a következőt. De a Szekszárdi Vasárnapban nem jelent meg a beharangozott Hadházy-interjú, hanem valaki más nyilakozott, aztán inkább meg is szüntették a rovatot.

Hadházy Árpád annak a Hadházy Ákosnak az apja, aki helyi fideszes képviselőként egy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalával leleplezte, hogyan nyúlt bele politikai alapon a szintén fideszes Horváth István polgármester a trafikok szétosztásába. Kettejük közül már csak a polgármester fideszes, a képviselő függetlenként folytatta. Ebben a minőségében kérdezett rá a városi közgyűlésben csütörtökön az apjával elmaradt interjúra, illetve arra, hogy emiatt váltották-e le az önkormányzati lap főszerkesztőjét.

A hvg.hu szerint Hadházy Ákos a csütörtöki közgyűlésen azt mondta: nyilvánvaló a cenzúra, csak azt nem érti, miért volt rá szükség. „Gyűlöli az édesapámat, vagy fél a Hadházy névtől?" – kérdezte a polgármestertől, akit lemondásra szólított fel.

Horváth István válaszában azt mondta: nem tudja interpellációként kezelni az elmondottakat, mert nem a város ügyeiről szólt, hanem Hadházy folyamatos önigazolási próbálkozásairól, illetve személyes harcáról. „Részemről az ügyet lezártnak tekintem" – mondta a polgármester, akinek válaszát a képvielő nem fogadta el, de a közgyűlés többsége igennel szavazott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.