Akciós testnevelési stratégia kétmilliárdért a !!444!!!-től

oktatás
2013 szeptember 27., 09:49

Az Index cikke szerint 2,2 milliárd forintot nyert az NFÜ-től a Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó vezette Magyar Diáksport Szövetség egy új testnevelési stratégia megalkotására. A T. E. S. I. elnevezésű megaprojekt célja, hogy a „gyerekeket bevezessük a sport, a mindennapos testmozgás világába”. És lássuk be, az ilyesmi nem olcsó. A startégiaírószervezet már fölállt, országszerte hatvan szakember gyúrja a statégiát, hét bérautó biztosítja megfelelően gyors és hatékony mozgatásukat, 3,1 milióért vásárolt 35 darab digitális irodai telefonkészüléken cserélhetnek információt verbálisan, és már a grafikai munkákra is megkötötték a szerződést, 31 millióért. Ne csak jó legyen az a statágia, hanem szép is.

Az ismert balliberális hírportál nem megy a szomszédba egy kis demagógiáért: azt írja, hogy ez a 2,2 milliárd a Testnevelési Egyetem teljes éves költségvetésének a kétszerese, továbbá, hogy a kimondhatatlan nevű létesítményfenntartó (KLIK) az új tanévben pénzhiány miatt

megszüntette a testnevelésórákon kívüli diáksport finanszírozását.

A 444 elkötelezett az olcsó, hatékony, a közpénzekkel takarékosan bánó állam eszméje mellett, másrészt az én családom tele van testnevelő tanárokkal, harmadrészt reggel a negyvenes buszon fél órán át beszélgettem egy testnevelő tanárral, ez alapján a Tamás Bence Gáspár trióval elkészítettünk egy alternatív testnevelési stratégiát, amely az MDSZ-énél tíz százalékkal olcsóbb, kijön két jardból, bruttó. Íme:

tesi-jeti-szamla-760

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.