Az LMP nem kért a 4K!-ból

Nem lesz választási együttműködés az LMP és a 4K! között, mert az LMP végül több hetes tárgyalás után nemet mondott arra, hogy a rendszerkritikus erők szövetségben induljanak 2014-től.

A mainstream ellenzéki összefogást talán a legkritikusabban szemlélő 4K! sokszor kijelentette, hogy nem hajlandó sem Bajnai, sem Mesterházy mögé beállni, az LMP-vel viszont szívesen együttműködtek volna. A két párt korábban is jó viszonyt ápolt, a kisebbik párt most választási párt összerakását javasolta a tárgyalásokon, LMP-4K! néven, mert ha közös listát állítottak volna, 10 százalékos lett volna a bejutási küszöb, de választási párt alapításával ezt ki lehet védeni.

Az LMP viszont csak arról volt hajlandó tárgyalni a 4K! közleménye szerint, hogy a párt tagjai esetleg indulhatnak az LMP listájában. Ez azonban a 4K! szerint beolvadásukat jelentette volna az ökopártba. Ezért a  Negyedik Köztársaság Párt önállóan indul a 2014-es választásokon.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.