Időutazással a mai nap ellen

Sorozatunkban, melyben a nehezen beinduló hétvégi reggelekre várunk zenei segítséget, ezen a héten Szabó Csaba válogatott. De lehet a válogatás enyhe szó ide, ennyire sok irányból építkező és tudatosan összerakott mixet még nem nagyon kaptunk.

Csabát amúgy egy csomó zenekarból lehet ismerni, leginkább talán a legsikeresebb magyar indieformációból, a The Moogból, de rendszeresen szintetizátorozik a megkerülhetetlen Népi papa és a haverok nevű zenekarban, és nemrég most bukkant fel egy új bandával is: a Gustave Tiger pszichedelikus barokk-punk-szerű dalai az év eddigi egyik legjobb meglepetését jelentették. Most készült el első klipjük, ismerkedéshez tökéletes alapanyag.

A számokhoz érkezett egy rövid bevezető leírás is, ezen túl meg úgysincs nagyon mit mondani, tessék meghallgatni:

Helló, üdvözlöm a 444.hu olvasóit! Hát, nagyjából az volt a cél, hogy szép, de kicsit nyugtalanító és lehetőleg komótos tempójú számok kövessék egymást ezen a válogatáson, a végeredmény meg szerintem remekül passzol a másnapossághoz, de akár egy nukleáris holokauszthoz is.  Egész változatos a szelekció, van itt fehéremberdub, ezoterikus folk, horthysta pszichedélia, emelkedett szintivarázslat, középkori kórusmű, német szobatechno, svéd progrock, fúvósok meg vonósok, régi számok meg nem annyira régi számok, sok énekesnő, meg mindenféle, amit ilyenkor szívesen hallgat az ember.

Amúgy már kész volt egy változat, amikor feltűnt, hogy hát torzított gitár az gyakorlatilag egyáltalán nem található a mixben, úgyhogy gyorsan beraktam egy jó riffet valahova a végére, és így tényleg még sokkal klasszabb lett, mert ugye egy jó rifftől általában minden sokkal klasszabb lesz.

Tematikus sorozatunknak ez már sokadik darabja, a korábbiakat itt lehet meghallgatni.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.