Vizsgálják a baranyai tömeges halpusztulást

photo_camera MTI Fotó: Lengyel Péter

A csapadékos tavasz után úgy tünt, remek éve lesz a halaknak a baranyai Fekete-vízben. Egy a terepet kedvelő horgász beszámolója szerint "millió szám úsztak benne az ivadékok, a védett halak, a nagy domolykók, jászok, balinok ezrei és csukák megszámlálhatatlan sokasága".

Mígnem szeptember 27-én történt valami. Szürkés, zöldes, habos volt a víz, és a halak megfulladtak, nem jutottak elegendő oxigénhez. Az esetről beszámoló horgász feltételezése szerint "valahol megnyitottak egy csapot". A lényeg, hogy a halak csak kapkodták a levegőt, tömegével vívták haláltusájukat.

A történetek immár a Dél-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség is vizsgálja. A katasztrófavédelmi igazgatóság mobil laboratóriuma a vízből, az állategészségügyi hatóság pedig az elhullott halakból vett mintát, ám ezeket még nem értékelték ki.

Via MTI, Atyafiapeca

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt