Döglődnek a GTA V szerverei

Egyéb
2013 október 03., 16:06

Úgy tűnik, a Rockstar elszámolta magát, és most egy csomó haragos kocka panaszait hallgathatja.

Ha otthon maradnál munkából vagy suliból, ne tedd, mert csak néha működik, általában inkább nem. A szerverek elképesztően leterheltek és telítettek. Rosszalkodik a GTA Online. Rengetegen nem tudnak csatlakozni, és egy csomó mentés elveszett. Köztük az enyém is :c

ku-xlarge-gta-v-frozen-servers

Már a játék megjelenésekor jelentkeztek problémák. Az Iphone alkalmazása egy nappal a játék előtt megjelent, csak használhatatlan volt. Az appban játszhatnál az egyik főhös kutyájával, és lefoglalhatnád a saját rendszámtábládat. A szerverek viszont nem bírták, így általában 12 próbálkozás után lehetett bejutni az alkalmazásba. De nem csak az alkalmazás volt elérthetetlen.

A Rockstar statisztikákat mutató weboldala, a Socialclub is elérthetetlen volt az első hetekben. Ez felel egyébként a játék fő feature-jéért, a selfiekért.

1-es lett a 8-as karim :c

Az igazi probléma azonban csak akkor jelentkezett, amikor elindították a multiplayer verziót is. Két héttel a megjelenés után ugyanis egyszerre 15 millió játékos akart csatlakozni online. Ez kétszer annyi mint a World of Warcraft előfizetőinek jelenlegi száma, és kicsit több mint másfélszer annyi, mint Magyarország teljes lakossága.

Nekem az XBoxon több-kevesebb sikerrel sikerült felcsatlakoznom október 1-én, de 2-án már akadozott, és leginkább nem működött a cucc. Mondjuk az xboxosok még szerencsésebbek, a Playstation-ön a netes fórumok szerint sokkal rosszabb a helyzet.

Ráadásul rengeteg, a felhasználók által készített játékos karaktere elveszett vagy hiányos lett. Az én klassz kis nyolcas szintű karakterem például visszaesett egyesre, új kinézetett kapott, amitől olyan, mint egy kopasz transzvesztita.

A Rockstar közölte, tud a problémáról, és türelmet kér a játékosoktól. Azt ígérik, folyamatosan fejlesztik és bővítik a szervereket.

---

A cikket írta: Tremmel Márk

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.