Elkészült az év kártyajátéka

játék
2013 október 03., 19:34

Tudta-e, hogy ha balkezes, akkor hosszú, színes körmökkel, mélyen dekoltált ruhácskában nem szabad salátát készíteni? Na ugye.

nebihkartya

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon került a kezünkbe a "Nyersz, ha csirke" kártyajáték, de csak most néztük meg alaposabban. Talán azért is tettük félre, mert először azt hittük, hogy ez csak egy a tucatnyi kártyajáték közül. De aztán elolvastuk a játékszabályt:

"A legfiatalabb játékos kezdi a játékot. Ha a kártyái között ellentétpárt talál, akkor ezeket a "NÉBIH" kimondásával lerakhatja maga elé és átadja a tőle jobbra ülő játékosnak a lehetőséget." Márpedig ellentétpárból van bőven,

nebihkartya2

Itt például két megoldás is adja magát. Az egyik, hogy ne vegyél zöldéséget félkarú kofától, aki olyan színű pulóvert vesz fel, amilyen színű zöldsége nincs is. A másik szerint nem szabad zöldséget venni olyan helyen, ahol hajlott hátú emberek közlekednek bottal vagy nők virággal, a közelben van metró, az árus pedig azt hazudja, hogy három dolgot tett a zacskódba, pedig valójában ötöt. NÉBIH!

MgSzH & MÉBiH ------> NÉBIH

A másik szabály szerint a pakliból hat kártyát kell kirakni, rajzzal felfelé. "Aki leghamarabb talál benne egy ellentétpárt, az "NÉBIH" felkiáltással megmutatja, melyik két lapra gondolt".

Ha fogalma sincs, hogy mi az a NÉBIH, akkor se keseredjen el, mert lehetne rosszabb is. Ha például azt kellene kiáltani, hogy Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Vagy a játékot kiadó NÉBIH elődjének, az MgSzH-nak jut eszébe, hogy megtanítsa a kisgyerekeknek a helyes élemiszertárolás, - kezelés ismeretét. MGSzH! Viszem!

nebihkartya5

Itt a következő dolgot érdemes megtanulnia egy gyereknek. Egy alma koszosan is jól érzi magát a fán. Ha viszont letépik a fáról, idegen környezetbe helyezik, a gyep helyett csempe lesz alatta, beteszik egy szűrőbe, és rálocsolnak vizet, akkor kinő a szempillája.

nebihlapok

Van egyéb tanulság is. Ha például megeszed a tányérodon lévő krumpligolyót, amiből piros lé folyik, akkor utána bátran elveheted a másikét. De az is lehet, hogy ha egyetlen villát kaptok a vacsorához, akkor valaki boldog lesz, a másiknak tátva marad a szája. Ha egyet sem, akkor úgysem tudtok mivel enni, legalább kezdjetek el játszani a vérző kislabdákkal.

nebihfagyis

Mit tegyünk, ha van egy irigy fagyis, akinek csak egy tölcsére van, és nem hajlandó összefagyizni a kanalát, hogy szép rendezett maradjon a pultja? Menjünk át a másikhoz, aki örömmel várja a vásárlókat, van több tölcsére is, és láthatóan többen is jártak nála aznap, ráadásul nemcsak egyféle fagyiból erős, mert mindegyiket szépen végigkóstolták.

nebihsonka

Arra is nagyon figyeljünk oda, hogy milyen színű abroszon tálalunk, Ha a sárgát választjuk, azzal odavonzzuk a kisebb bogarakat. Ha rózsaszín-lilásat, akkor a húsevő virágokat tesszük boldoggá.

nebihkolb

Ez a képpár egy történetet mesél el, előtte és utána technikával. Előtte mindenki boldog, és nagyon készül ARRA, utána pedig két tojás, egy kolbász és egy sajtszagú tárgy összekapaszkodva retteg attól, hogy szét kell válniuk.

Sajnos van egy rosszhírünk is: a "Nyersz, ha csirke" (25 pár kártya, és egy feketepéter csirke lap, a NÉBIH megbízásából az Alter Játék készítette) kereskedelmi forgalomba nem hozható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.