Ingyen wifi a Facebooktól Amerikában

tech
2013 október 03., 10:18

A CIscóval együtt ingyen wifit ad a Facebook egy csomó amerikai üzletben. Az nyilvánvaló, hogy a Facebook mit nyer a bulin: begyűjti, hogy ki honnan lép be, amire nagy szüksége van, mivel eddig elég nehézkesen ment a geolokációs adatok összelapátolása. A boltok is megkapják a vásárlók adatait, amiből pontos képet kapnak arról, ki jár hozzájuk. A vásárlók meg annak fejében, hogy a bolt is és a Facebook is mindent megtud róluk, INGYEN megnézhetik a mailjeiket. Win-win-win!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.