A horvát-magyar viszony azért mégiscsak fontosabb, mint a Hernádi-balhé

Egyéb
2013 október 04., 15:56

Erről beszélt Ivan Vrdoljak horvát gazdasági miniszter Dubrovnikban egy energetikai fórmon.

Szerinte

"sokkal szélesebbek és fontosabbak a horvát-magyar kapcsolatok, mint az INA horvát és a Mol magyar olajtársaság vitája".

"A kapcsolatok Magyarországgal rendkívül fontosak, különösen a regionális energiaügyi együttműködésben" - mondta.

Megkérdezték tőle, hogy mi lesz Horvátország álláspontja, ha a magyarok azt javasolják, hogy vásárolja meg a Mol részesedését az INA-ban.Klasszikus kitérő választ adott - egyelőre nincs ilyen ajánlat, és ha lesz, majd akkor elmondják, mit gondolnak erről.

Bár Martonyi János lemondta dubrovniki látogatását, Montenegróban mégis találkozni fog Vesna Pusic horvát külügyminiszterrel egy konferencián. Pusic szerint itt nem kerül majd szóba az ügy.

Minden a Hernádi-ügyről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.