Nem utasította a Molt az Ina eladására a magyar kormány

gazdaság
2013 október 04., 11:09

Ezt magyarázta a Večernji Listben pénteken megjelent interjújában Iván Gábor, Magyarország zágrábi nagykövete. A diplomata szerint a kormány csak "felkérte" a Molt portfóliója felülvizsgálatára és az Ina eladásának megfontolására. Iván aztán arról is beszélt, hogy miért lett elege a kormánynak a Mol elleni horvátországi támadásokból:

"Türelmesek voltunk, de ez nem mehet így tovább."

Iván szerint az hozott fordulatot az ügyben, hogy Horvátországban már az Ina magyar elnöke, a Mol szóvivője és teljes igazgatósága ellen feljelentést tettek, ezzel pedig szerinte a kormány és a cég közötti üzleti tárgyalásokat akarják befolyásolni.

De Iván tompítani is próbálta a feszültséget. Arról is beszélt, hogy szerinte a horvát miniszterelnök, Zoran Milovanović nem ért egyet a Mol elleni kampánnyal és meg akar egyezni. "Szintén értékeljük, hogy azt mondta, Magyarország tette a legtöbbet Horvátországért az elmúlt húsz évben. A miniszterelnök kijelentését komolyan vesszük, ennek számunkra nagyobb súlya van, mint a Mol ellen folytatott kampánynak" - mondta. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.