Ha akar venni egy kis darabot a brit Királyi Postából

gazdaság
2013 október 10., 16:45
comments 1

most jutányos áron, 3 font 30 pennyért (~1200 forint) megteheti. Illetve ennyiért valószínűleg már nem, hacsak nem jelentkezett előre vásárlónak. A brit kormány tőzsdei privatizációjára már hétszázezer (700 000!) ember jelentkezett az intézményi befektetők mellett.

A 3,30-as ár azt jelenti, hogy kétmilliárd fontra értékelte a kormány a Royal Mailt. Valószínűleg alul, mert akkora az érdeklődés, hogy a részvényárfolyam már az előzetes kereskedésben nagyot ugorhat. 10-15 százalékot biztosan, de a 20 százalék feletti emelkedés sem kizárt. A brit fogadóirodáknál még ennél is nagyobb emelkedésre számítanak, a legalacsonyabb oddsszal a 450 pennys árfolyamra lehet fogadni.

Ha a fogadóirodáknak lesz igazuk, az elég kellemetlen perceket okozhat majd azoknak a kormányban, akik kitalálták a 330 pennys árat. Erről amúgy csütörtökön vésztanácskozáson döntöttek. Ha ugyanis 400, ne adj isten 450 pennyig emelkedne az árfolyam, akkor joggal vethetnék a szemükre, hogy jelentősen alulértékelték a közvagyon becses darabját. Amiért ezek szerint 2,2 milliárd fontot sem lett volna sok kérniük. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.