Magyar győzelem #1 - Lenyomjuk Brüsszelt

eu
2013 október 10., 08:09
photo_camera A piros emberke az éppen szónokló Herman Van Rompuy-t helyettesíti. Az egyes Barroso, a kettes Andor felett lebeg.

Itt vagyunk Brüsszelben, egy borzasztóan hosszú és unalmas nevű konferencián (On Restoring Socio-Economic Convergence is Europe), amit az Európai Bizottság magyar biztosa, Andor László főszereplésével rendeztek. Ő hívott meg minket is, ami nem is meglepő, mert sikerült egy elég nagyot húznia.

Ez egy viszonylag kis konferencia, Andor pedig egy kicsi és új tagország kevésbé jelentős biztosa, mégis sikerült elérnie, hogy Jose Manuel Barroso és Herman Van Rompuy is eljöjjön beszélni. Ez olyan, mintha a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára együtt kampányolhatna Orbán Viktorra és Áder Jánossal is.

Arról, hogy mit mondanak a konferencián nem biztos, hogy fogunk írni (mert általában nem mondanak semmit), de a következő két napban minden olyan dologról hírt adunk, amiben mi, magyarok lenyomtuk Európát és annak fővárosát. Ha egy biztos elbotlik a kikötődött cipőfűzőjében, mi ott leszünk. Meg akkor is, amikor Andor László felsegíti.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.