Még mindig nem érkezett meg a pénz a Képzőművészeti Egyetemre

2013 október 13., vasárnap 11:43
1

Október elején írtunk róla, hogy az egyetem vezetősége arról tájékoztatta az intézmény munkatársait, hogy nincs meg a fedezet az októberi bérek kifizetésére sem.

Akkor a közalkalmazotti viszonyban dolgozó munkatársaknak 50-50 ezer forintot utalt az egyetem saját keretéből, ezzel gyakorlatilag teljesen lemerítve a bankszámláját, és egy minisztériumi ígéretre hivatkozva azt mondták, hogy a következő héten fogják tudni folyósítani a béreket és a diákok ösztöndíjait is.

Információink szerint azonban a beígért minisztériumi utalás a múlt héten sem érkezett meg, ezért továbbra sem tudja miből fizetni diákjait és alkalmazottait az MKE.

Úgy tudjuk, a tanárok azóta még egyszer kaptak 40-40 ezer forintot, a diákoknak azonban még október közepén sem tudják, hogy fognak-e kapni szociális támogatást. Hallottunk olyan doktori iskolás diákról is, aki korábban tanulmányai miatt felmondott munkahelyén, most viszont az ösztöndíjak elmaradása miatt visszament félállásba dolgozni. A támogatásra jogosult diákok közül sokan pedig kölcsönökből tartják fenn magukat.

Korábban Juhász Ferenc, az MKE gazdasági főigazgatója a minisztérium válaszára utalva mondta azt, hogy október második hetére fog megérkezni a jogosult összeg az egyetem számlájára. Arról, hogy mi okozza a fizetés csúszását, és hogy mikorra várható, hogy az egyetem megkapja a pénzét, levélben kérdeztük az emberi erőforrások minisztériumát, ahogy választ kapunk, beszámolunk róla.

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt