Hende Csaba nem szereti a 444-et

2013 október 14., hétfő 12:28

A honvédelmi miniszter májusban még nem tudta, hogy mi az a 444. Aztán Horváth Bencével két posztot is írtunk a HM Katonasuli programjáról, és a tárca együttműködéséről a Rongyosok nevű szervezettel.

Szóval augusztus végén írtunk először a Rongyosok "Kulturális" és "Hagyományőrző" Egyesületről. Többek között azt, hogy gyerekeket tanítanak katonai alapismeretekre, ami látszólag fegyveres rohangálásban merül ki. Ezt onnan tudtuk, hogy a HM Katonasuli programjának honlapján mondanak nekik köszönetet a segítségükért.

A HM szerint viszont ez nem jelenti, hogy közreműködnének a programban. Küldtek egy helyreigazítást is, amiben többek között azt állították, hogy semmilyen együttműködés sincs a HM és a Rongyosok között.

Ezután írtuk meg, hogy az Egyesület még pályázatot is nyert a minisztériumnál.

Ma már a Parlamentben válaszolt Hende az ügyről. Azt elismerte, hogy a HM adott pénzt a Rongyosoknak, bár azt szerinte az egyesület visszafizette a minisztériumnak. Ezzel együtt azt hiszem nem a 444 a kedvenc újságja. Ebből a mondatból gondolom.

Sajnálatos módon a szerző a tényekről történő tájékoztatás helyett továbbra is valótlan információkat közölt, melyek újabb helyreigazítására vonatkozó megkeresést a tárca - a médium sajtóetikailag megmagyarázhatatlan hozzáállása, de elsősorban. az ügy honvédelmi szempontból jelentéktelen volta miatt:- kilátástalannak; így értelmetlennek ítélte.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt