Albánia hamarosan EU-tag lehet

eu
2013 október 16., 16:49

Az Európai Bizottság szerdán kiadott egy közleményt arról, hogy hamarosan Albánia is EU-tag lehet. Ahhoz hogy elkezdődjenek a tárgyalások, az EU további eredményeket vár el a korrupció és a szervezett bűnözés elleni harcban. De a júniusi választásokkal az EU összességében elégedett.

Macedóniával, az ötödik alkalommal próbálkoznak, de továbbra is összevesznek az ország nevén, mert a görögöknek is van egy Macedónia nevű tartományuk. Montenegróval már tavaly elkezdődtek a tárgyalások, de eddig még csak két pontban sikerült megállapodni a harmincötből. Még mindig jobb helyzetben vannak, mint a törökök, akik már 1987-ben benyújtották csatlakozási kérelmüket.

Koszovó viszont olyan jól teljesít, hogy hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások. Nem úgy mint Boszniával, akikkel nem elégedett az Európai Unió. Az Izlandiak viszont megunták az egészet és felfüggesztették a csatlakozási tárgyalásokat. (MTI)

Tremmel Márk

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.