Albánia hamarosan EU-tag lehet

eu
2013 október 16., szerda 16:49

Az Európai Bizottság szerdán kiadott egy közleményt arról, hogy hamarosan Albánia is EU-tag lehet. Ahhoz hogy elkezdődjenek a tárgyalások, az EU további eredményeket vár el a korrupció és a szervezett bűnözés elleni harcban. De a júniusi választásokkal az EU összességében elégedett.

Macedóniával, az ötödik alkalommal próbálkoznak, de továbbra is összevesznek az ország nevén, mert a görögöknek is van egy Macedónia nevű tartományuk. Montenegróval már tavaly elkezdődtek a tárgyalások, de eddig még csak két pontban sikerült megállapodni a harmincötből. Még mindig jobb helyzetben vannak, mint a törökök, akik már 1987-ben benyújtották csatlakozási kérelmüket.

Koszovó viszont olyan jól teljesít, hogy hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások. Nem úgy mint Boszniával, akikkel nem elégedett az Európai Unió. Az Izlandiak viszont megunták az egészet és felfüggesztették a csatlakozási tárgyalásokat. (MTI)

Tremmel Márk

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt