A tudomány is megmondta: baconnel tényleg minden jobb

gasztronómia
2013 október 17., 14:48

Nem mintha eddig különösebb kétségek lettek volna ezzel kapcsolatban, de az örök kötekedők kedvéért a Wired a Food Networkkel közösen elvégezte a számításokat. Ennek alapja az utóbbi oldalon szereplő receptek és azok értékelései voltak.

bacon1

49733 recept

és

906 539 értékelés

adatai alapján

világosan látszik

hogy azok a receptek, amikben szerepel a bacon, több pontot kapnak, mint azok, amelyekben nem.

bacon2

Ismét meg kell kérdeznünk:

meglepődött bárki is?

A legnagyobb különbség a bacontalan és a baconös receptek között a szendvicsek körében volt, de ezt is biztosan tudja mindenki, aki dobta már fel szendvicsét így.

Két kategóriában nem jelent javulás a bacon:

a tészták és a desszertek között.

bacon3

Előbbi teljesen érthetetlen, hiszen minden tészta jobb bacönnel. Utóbbi első hallásra talán-talán elfogadható, de azért nem vagyunk meggyőzve. Aki ismer jó baconös desszert-recepteket, feltétlenül jelezze kommentben!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.