Only in the USA sorozatunkban: amerikai zászlós pólót vettek fel a gyerekek, most bíróságra járnak

jog
2013 október 17., 12:56

Az úgy volt, hogy a kaliforniai Morgan Hill Live Oak gimnáziumának néhány diákja még 2010-ben elhatározta, hogy amerikai zászlós pólót vesz föl. De nem ám akármikor, hanem május 5-én, amikor a CInco de Mayót ünneplik, ami az USA-ban kb. a mexikói büszkeség napjával egyenlő. A tanárok megijedtek, hogy baj lesz, és mondták a gyerekeknek, hogy vagy fordítsák ki a pólójukat, vagy menjenek haza.

Nosza, a gyerekek fogták magukat, hazamentek, majd jól felnyomták az iskolát azzal, hogy megsértette az alkotmány első kiegészítésében garantált, szólásszabadsághoz fűződő jogaikat.

Egy bíróság első fokon már kidobta az ügyet, mondván, az iskolának elég széles jogköre van, ha a gyerekek biztonságáról van szó.

Ma San Franciscóban újabb bíróság veszi fontolóra, perképes-e az ügy.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.