A Breaking Bad készítője örül az illegális letöltéseknek

Média
2013 október 18., 15:14

Vince Gilligan szerint az internetes kalózkodásnak köszönhetően olyan emberek is nézhették a sorozatot, akiknek rendesen erre nem lett volna lehetőségük. És a netes felhajtás nagyon jót tett a sorozatnak, ami igazi kultikus státuszba keveredett, mire vége lett az utolsó szezonnak.

Van persze árnyoldal is, azt Gilligan is elismerte, hogy ha minden netes letöltés legális csatornákon ment volna, akkor persze sokkal több pénzt kereshettek volna a műsor alkotói, meg persze ő maga is.

A sorozatzáró epizódot félmillióan töltötték le kikerülése utáni első 12 órában. Mondjuk ehhez az is kellett, hogy a jogokkal rendelkező AMC nem kínált olyan ingyenes, de reklámokkal terhelt streamet, amit sok más forgalmazó csinál a műsoraival, hanem csak pénzért kínálták az adást, ezért sokan valószínűleg inkább az illegális utat választották. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.