A Breaking Bad készítője örül az illegális letöltéseknek

Média
2013 október 18., 15:14

Vince Gilligan szerint az internetes kalózkodásnak köszönhetően olyan emberek is nézhették a sorozatot, akiknek rendesen erre nem lett volna lehetőségük. És a netes felhajtás nagyon jót tett a sorozatnak, ami igazi kultikus státuszba keveredett, mire vége lett az utolsó szezonnak.

Van persze árnyoldal is, azt Gilligan is elismerte, hogy ha minden netes letöltés legális csatornákon ment volna, akkor persze sokkal több pénzt kereshettek volna a műsor alkotói, meg persze ő maga is.

A sorozatzáró epizódot félmillióan töltötték le kikerülése utáni első 12 órában. Mondjuk ehhez az is kellett, hogy a jogokkal rendelkező AMC nem kínált olyan ingyenes, de reklámokkal terhelt streamet, amit sok más forgalmazó csinál a műsoraival, hanem csak pénzért kínálták az adást, ezért sokan valószínűleg inkább az illegális utat választották. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt