Hazatértek az Afrikába vezényelt magyar mesterlövészek

háború
2013 október 18., 11:47

Épségben hazatért mind a hat magyar katona, akik az EU felkérésére vettek részt a mali hadműveletben. Bamako környékén francia parancsnokság alatt öt hónapot szolgáltak. Mesterlövészeket képeztek ki, összesen 27-t. Rajtuk kívül még négy magyar katona szolgál Maliban, ők még maradnak.

Afrikába az mehetett, aki tud angolul és franciául is, és volt már koszovói vagy afganisztáni tapasztalata.

Maliban francia vezetéssel avatkozott be az EU, miután az ország északi részén radikális iszlamisták önálló államot kiáltottak ki. Európai segítséggel a kormány visszaállította a hatalmát. A mali konfliktusnak etnikai színezete is van: északon inkább arabok és berberek, délen inkább feketék élnek, de az egész ország muzulmán. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.