Orbán Viktor csodaországban

Tbg
POLITIKA
2013 október 18., 10:11
  • Orbán Viktor két miniszerével, Varga Mihállyal (gazdasági) és Balog Zoltánnal (emberi) Indiába utaztak, hogy mindenféle - főként külgazdasági - megállapodásokat kössenek.
  • Szijjártó Péter már egy hete kiutazott, hogy egyengesse a magyar delegáció útját.
  • De mit szól mindehhez a nép? Orbán Facebook-oldaláról szemezgettünk a legjobb kommentekből.
photo_camera /Facebook)

Egy Nikol persze nem ment el szó nélkül az utazás árnyoldala mellett:

Ő Indiában,mi még a Balatonhoz sem jutottunk el soha..

  • Orbán a kötelező köröket is lefutotta: megkoszorúzta Mahatma Gandhi sírját, majd
  • Újdelhiben Manmohan Szingh indiai miniszterelnökkel találkozott.
photo_camera /Facebook)

Aztán vannak, akik utazási tanácsokat adnak, egyszerűen irigykednek, vagy simán hazavárják:

Tóth Bálint: Ha már amúgy is ott van a Miniszterelnök Úr, akkor menjen el Goá-ra és egy hétig meg ne álljon a bulival.
Lili Csanády: Hát ezekért az élményekért -is - kell és lehet, az embert próbáló miniszterelnöki posztot elvállalni.A sikerhez kell az új megismerése, a feltöltődés és összehasonlítási lehetőség, hogy mások hogyan csinálják. (...) Kivételesen irigylem Orbán Viktort a csodákért, amit tömörítve láthat.
Péter Pál Jäger: Fantasztikus képek,gyönyörű táj,de egy esti szalonnasütésnél nincs jobb  Várunk haza Viktor!

photo_camera /Facebook)

Egy no komment komment:

Katalin Toth: ez igen.. itt kezdodik egy nagyvonalu fogadtatas ,,megerdemli a Miniszter Ur.

  • Találkozott az 1991-ben meggyilkolt Radzsiv Gandhi feleségével, az olasz származású Sonia Gandhival.
photo_camera /Facebook)

Emelkedett pillanatok ezek, pára, könny, bölcsesség:

Jane Smith: Mindenütt van nyomor, de a nyomor legbelül, a fejben meg a lélekben kezdődik, és aki megmarad abban, akörül a fizikai valóság is örök nyomor lesz!
Edit Ráczné: Igazán felemelő! Ma van a szegénység világnapja, úgy tudom Indiában sok szegény ember él! Hajrá!

  • Pénteken egy gonggal megnyitotta az indiai tőzsdét, amely az előző napok mínuszai után, nagyon durván ívelni kezdett felfelé.
photo_camera Orbán gongol (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Burger Barna/MTI)

Az vesse Magdira az első követ, aki ezek után nem optimistán hunyorog a fényes e jövőbe:

Magdi Ferencné Horváth: India nem csak a nyomort jelenti, a leggyorsabban fejlődő gazdaságot is, hatalmas lehetőség mindkét országnak, többet kell tudni annál, amit jelentett Teréz Anya idejében!

  • Orbán előadást tartott egy üzleti fórumon is, ahol kijelentette, Közép-Európa túl van a válságon, Magyarország pedig megháromszorozná a nem EU-ba irányuló exportot (8%-ról 33%-ra). Ez egy konkrét szám a sokat emlegetett keleti nyitás programjáról.
photo_camera (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Burger Barna/MTI)

Kapcsoljuk ismét Magdit:

Magdi Ferencné Horváth: Magyarország Európa szíve, kapu Európa többi országához is, földrajzi helyzete is kiváló, és sorolhatnám, mert csak akkor jöhet létre jó kapcsolat, ha mindkét részről érdekek fűződnek hozzá.India nagyon sok lehetőséget tud nyújtani számunkra, de ez visszafelé is érvényes.Nagy remény van arra, hogy sikeres lesz ez a látogatás !

  • Orbán emellett azzal is elbüszkélkedett, Magyarországon lehet legolcsóbb a villamos energia az EU-ban.
photo_camera /Facebook)

Fontos az olcsó rezsi, ezt az elmúlt három évben megtanultuk, de valóban megszabadulhatunk a szegénységtől? Katalin gondolatai már a rezsiharc után járnak:

Katalin Fülöp: Az igazi szegények a lelkiszegények,manapság sajnos egyre több van belölük,semminek nem tudnak örülni csak a pénznek,öseink és még mi is,egy életen át dolgoztunk azért a kevésért amit birtokolunk,a ma embere mindent azonnal akar,épitkezni alulról szoktak Felfele és nem forditva.

  • Orbán előadására a világ második legnépesebb országában több, mint 70 ember volt kíváncsi.
photo_camera /Facebook)

Nyilván más volt a helyzet, amikor Észak-India urai voltunk:

Nandarani Edith Visegradi: India az mindig a meglepetések tárháza és ott bele lehet szagolni abba hogy mit jelent embernek lenni, bár már ott is nagyon előrehaladott ez a Korszak de még mindig van mit tanulni Tőlük! Fekete hunoktól Isten áldása legyen ezen az úton minden szempontból és sok elgondolkodtató információt és megélést kívánok Kedves Viktorunknak!
Komóczi Mihály: A kapcsolatunk ősi, a fehér hunok (heftaliták) Észak-India urai voltak, Buddha nevében is a "Szakkjamuni" a szkíta származásra utal......

Persze vannak olyanok, akik az egész út jelentőségéből nem fogtak fel semmit, ők a savanyújóskák:

Ibolya Kovácsné Pintér: Tehetnének egy csodát: légneművé változtathatnák ezt a kis köcsögöt, hogy soha vissza ne jöjjön!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A cikk megírásában közreműködött Ács Dániel lájkvadász.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.