Többet keresünk

A KSH kimutatása szerint augusztusban átlagosan 5,6 százalékkal nőttek a reálkeresetek tavaly augusztushoz képest.

Az augusztusi bérnövekedést az állami szférában foglalkoztatottak - közfoglalkoztatottak nélkül - 9,9 százalékos bruttó, és 11,0 százalékos nettó béremelkedése húzta. A versenyszférában ezzel szemben lassult a béremelkedés, a bruttó átlagkeresetek 3,8 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, míg júliusban 4,5 százalékos volt a növekedés.  A versenyszférában az átlagkereset 3,8 százalékkal nőtt tavaly augusztushoz képest.

A nettó keresetek a versenyszférában 5,5 százalékkal haladták meg a tavaly augusztusit, ami 4,1 százalékos reálbér emelkedésnek felel meg.

Január-augusztusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 227 900 forint volt. A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan 238 900, míg a közszférában - a nem közfoglalkoztatás keretében - foglalkoztatottak 221 800 forintot kerestek. A közfoglalkoztatottak átlagkeresete 77 300 forint volt. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.