Boldoggá avatták Sándor Istvánt a Bazilika előtt

2013 október 19., szombat 16:52

A szerzetest 1953-ban felakasztották, államellenes tevékenység miatt. Az volt a bűne, hogy fiatal munkásokat oktatott, a szerzetesrendek feloszlatása után. Vatikán hivatalosan is elismerte vértanúságát. A boldoggá avatási szentmisét szombat délután a Bazilika előtt tartották.

Fotó: MTI/Kovács Attila

A szentmisét Erdő Péter, a magyarországi római katolikus egyház feje celebrálta. Az eseményen részt vett Áder János köztársasági elnök, Kövér László házelnök, Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár, Lévai Anikó (Orbán Viktor miniszterelnök felesége), Paskai László bíboros és Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius.

Részt vett a szertartáson Pokorni Zoltán (a Fidesz egyik alelnöke) édesapjával, Pokorni Jánossal együtt. Pokorni János a most boldoggá avatott Sándor István cellatársa volt.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Ott volt még Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Mádl Dalma (Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegye), és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke is.

A Bazilika előtti tér megtelt az érdeklődőkkel. A boldoggá avatás a szentté avatást megelőző lépés. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt