Boldoggá avatták Sándor Istvánt a Bazilika előtt

vallás
2013 október 19., 16:52

A szerzetest 1953-ban felakasztották, államellenes tevékenység miatt. Az volt a bűne, hogy fiatal munkásokat oktatott, a szerzetesrendek feloszlatása után. Vatikán hivatalosan is elismerte vértanúságát. A boldoggá avatási szentmisét szombat délután a Bazilika előtt tartották.

photo_camera Fotó: MTI/Kovács Attila

A szentmisét Erdő Péter, a magyarországi római katolikus egyház feje celebrálta. Az eseményen részt vett Áder János köztársasági elnök, Kövér László házelnök, Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár, Lévai Anikó (Orbán Viktor miniszterelnök felesége), Paskai László bíboros és Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius.

Részt vett a szertartáson Pokorni Zoltán (a Fidesz egyik alelnöke) édesapjával, Pokorni Jánossal együtt. Pokorni János a most boldoggá avatott Sándor István cellatársa volt.

photo_camera Fotó: MTI/Kovács Attila

Ott volt még Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Mádl Dalma (Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegye), és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke is.

A Bazilika előtti tér megtelt az érdeklődőkkel. A boldoggá avatás a szentté avatást megelőző lépés. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.