De miért kell hülyeségeket írni Magyarországról?

2013 október 19., szombat 13:19

Annyi dolog miatt lehet joggal kritizálni a magyar kormányt, hogy kicsit érthetetlen, hogy miért kell baromságokkal előjönni. Tiszta Kumin Ferencnek érzem magam.

A kormányzó Fidesz is idegenszívűnek kiáltja ki a zsidókat, a romákat és a homoszexuálisokat.

Ez a mondat például a Focus című lapban olvasható. De ki, vagy hol, vagy mikor? Tehát ez azért egy elég erős állítás, szóval nem ártana odaírni, hogy honnan veszi a szerző, hogy a Fidesz ilyet mondott. Meg mondjuk nem is mondott, szóval nehéz lenne persze forrás találni hozzá. A cikk amúgy főleg a Jobbikról szól, és róluk nem írnak ilyen kaliberű baromságokat.

Nem, nem hiszem hogy Magyarország-ellenes összeesküvés lenne, egyszerűen csak valaki azt mondta valakinek, hogy a Fidesz antiszemita, és a szerzőnek megtetszett a mondat. És a Fideszben vannak ugyan rasszisták meg homofóbok, meg antiszemiták, de a pártról en bloc azért nehéz lenne ezt állítani. Ilyesmiknek a kikiáltásról pedig végképp nincsen szó.

Berliner Zeitung a bajai szavazásról, és a választási rendszer átalakításáról ír.

Ez sokkal kevésbé hajmeresztő, mint a Focus-ban megjelelnt írás, de azért vannak benne érdekes állítások.

A fő mondás, hogy az új választási rendszer a kormánypártnak kedvez megállja a helyét, csak hülyeségekkel próbálják alátámasztani.

Egyfelől az szerepel a cikkben, hogy a Fidesz nem is kétharmaddal, hanem háromnegyeddel nyerhet 2014-ben, ami persze nem kizárt, de azért nem is túl valószínű.

Az is benne van, hogy Baján 61 szavazattal nyert a fideszes jelölt, amit a szerző hajszálvékony előnynek nevez, miközben abban a körzetben, ahol megismételték a választást a fideszes jelölt kétszer annyi szavazatot (138-69) kapott, mint az ellenzéki, és összesítésben is elég kényelmesen nyert.

A cikkben arról is szó van, hogy jövőre már törvényes lesz a választók utaztatása, ami szintén nem teljesen igaz, és arról is hogy 2010 óta másfél millió szavazót vesztett a Fidesz, amit ilyen egyértelműen csak az Ipsosnál jelentettek ki, és ez még áprilisban volt, a kormánypárt pedig azóta minden közvéleménykutatónál erősödött.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt