A New York Times cikket írt a magyar antiszemitizmus ellen harcoló Fischer Ivánról

Média
2013 október 21., 06:19

A karmesterek maradjanak a karmesterségnél, gondolná a művelt latin, ha tudna valamit Magyarországról. A New York Times _öles_ cikket írt Fischer Iván legújabb darabjáról, a Vörös tehénről. Az opera a tiszaeszlári vérvádról szól, és megpróbál fellépni a magyarok antiszemitizmussal szembeni erősödő toleranciája ellen.

A lap szerint Fischer csak egy a sok művész közül, akik az EU-ellenes kormánnyal szemben lépnek fel. Ide sorolja Schiff Andrást és Alföldi Róbertet is, akit szerinte a homoszexualitása miatt üldöz a jobboldal.

Orbán Viktor a Times szerint kokettál a szélsőjobbal, hogy a választáson megőrizze többségét. A lap Kertész Imrét is idézi. A cikk megértéséhez két további olvasmányt javaslok: egy, kettő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt