https://444.hu/assets/tim-apple-airpad.jpeg

Az 5 legfontosabb dolog az új Apple-cuccokról

Tbg
TECH
2013 október 22., 21:09
comments 19

Ipad Air = Ipad 4

Megjelent az Ipad Air. Ugyanolyan nagy a képernyője, mint az Ipad 2-nek (9,7 inch), de vékonyabb, és sokkal jobb a felbontása (2k). Gyorsabb is, az A5-ös proci helyett az Iphone 5s-ben lévő A7-es hajtja. Viszont az Ipad 2-t nem vonják ki a piacról, marad az is, 399 dollár kint a 16 gigás, sima wifis verzió. Az Ipad Air 499 (16 Gb, wifi).

Ipad Mini 2

Kijött az Ipad Mini második szériája is. Ez ugye a kisebbik tábla-PC, 7,9 colos képernyőjű. Ebbe is az új, A7-es csip került, továbbá retinás kijelzővel lehet kérni ezt is 2048 x 1536-os felbontással. Előbbi 299, a retinás 399 dollár.

Új Macbook Pro

Megjelent a retinás (vagyis a 2880x1800-as felbontású) Macbook Prók új, második generációja is. A gyorstesztek alapján a Verge-nél azt mondják, vékonyabb, mint a tavalyi, valamivel nagyobb a kijelzője és gyorsabb is, bár utóbbi inkább a 13 colos verziónál feltűnő. Valamit okosítottak a grafikus kártyán egyébként.

Ingyen van az új oprendszer

Az Apple bemutatta a Maverick nevű új operációs rendszerét, amiben a legnagyobb újdonság, hogy ingyen lesz, vagyis azoknak sem kell megvenniük, akik régebbi masinával tolják és frissíteni szeretnének.

Új ruhát kapnak az iIzék

Engem mondjuk attól már a hideg kiráz, hogy minden hónapban újra kell tanulni az amúgy is borzalmas, de kikerülhetetlen Apple-programot, az iTunes-t, de most a helyzet úgy áll, hogy az összes ilyen szoftver megváltozik az iLife-tól kezdve az iPhotóig. Csak remélni lehet, hogy előnyeikre.

---

A fotón Tim Cook látható egy iPad Airrel a kezében. REUTERS/Robert Galbraith

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.