https://444.hu/assets/mszp-okt23-kaposvar.jpg

Mesterházy Attila és a megélhetési forradalom

Tbg
POLITIKA
2013 október 22., 20:17
comments 2

A Magyar Szocialista Párt Kaposváron, ą mártírhalált halt kommunista miniszterelnök, Nagy Imre szülővárosában emlékezett meg az 1956-os forradalom kitörésének 57. évfordulójáról.

Mesterházy Attila mondanivalójának lényege az volt, ami egyébként az MSZP választási mottója is egészen véletlenül, hogy tehát: Nagy Imre jólétet és biztonságot akart.

Mesterházy természetesen nem ment el szótlanul a mai rezsim mellett sem:

A mai hatalom meglop, megfélemlít és megaláz, nem tűr ellenvéleményt

Majd kispolgári bölcseletbe csomagolta a szabadságeszményt:

A szabadságot csak az tudja megélni, aki meg is tud élni.

A képen a kaposvári fáklyás felvonulás látható. Érdekes, hogy az egyik legismertebb kaposvári MSZP-s, Lamperth Mónika nincs rajta az MTI képein. Vagy ott sem volt, vagy nem mutogatta magát, ami érthető is: 2014-ben már nem fogja az MSZP frakcióját gyarapítani.

(Fotó: Varga György/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.