Újabb három romát gyanúsítanak gyerekrablással

A 19 éves nőt, 21 éves párját és a férfi 51 éves anyját vették őrizetbe a görög rendőrség Mütiléné városának peremén, egy cigánytáborban. Azért lettek gyanúsak, mert saját gyerekükként anyakönyveztetni akartak egy két és fél hónapos fiút, de nem voltak meg a szükséges irataik. A rendőrségnek azt vallották, hogy a gyereket Athénban adta nekik egy ismeretlen roma asszony.

Gyerekrablási ügyek az elmúlt egy hétből

  • Két napja emeltek vádat emberrablás címén az ellen a roma pár ellen, amelyik évek óta nevelt egy szőke, kék szemű idegen kislányt.
  • Írországban is elvettek egy gyereket egy roma családtól, miután a szomszédok értesültek a görög gyerekrablási ügyről, és gyanús volt nekik, hogy a szőke, kék szemű gyerek nem hasonlít a szüleire.
  • Vol egy vaklárma is: a közép-írországi Athlone-ban egy kétéves kisfiú a kedd éjszakát töltötte állami gondozásban, de már visszakerült a szüleihez, miután a DNS-vizsgálat igazolta a vérségi kapcsolatot. A kisfiú apja azt mondta, hogy a nagyapja és a felesége is szőke és kék szemű, mint a gyerek. (The Daily Beast, MTI)