Emlékeznek még a gázsprés rendőrre, akiből mém lett?

bűnügy
2013 október 24., 12:13

Egész jól jött ki a békésen tüntető diákok legázsprézéséből a rendőr, aki 2011 novemberében a kaliforniai UC Davis egyetemen rendőrködött úgy, hogy lefújta az occupy-os tüntetőket, mintha csak virágot locsolna.

John Pike-ból azonnal mém lett, de őt ez olyan rosszul érintette, hogy beperelte az egyetemet, és most a bíróság meg is ítélt neki 38 ezer dollárt kártérítésként.

Szegény Pike-ot tavaly kirúgták az állásából pedig egy vizsgálat megállapította, hogy helyesen járt el.

A vicc az, hogy az egyetemet a lesprézett tüntetők is beperelték, és az egyetemnek végül egymillió dollárjába került az ügy: 30 ezret fizetett minden egyes lesprézett embernek, plusz a 250 ezres perköltség.

Win-Win-Lose szecenárió, aszem.

peppersprayeverything

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.