Gyurcsány Ferenc: Kedves Attila!

Tbg
politika
2013 október 24., 06:06
comments 13

Sajnálom, ami tegnap veled történt. Nehéz, méltatlan helyzetbe kerültél. (...) Mi sem Neked, sem az MSZP-nek nem akarunk rosszat, hiszen ha ti gyengülnétek, az egyikünknek sem lenne jó.

- válaszolt a volt miniszterelnök az MSZP pártelnök szerdai kijelentésére, amiben a DK-t okolta azért, hogy megzavarták Mesterházy beszédét. Gyurcsány szerint önfeladás lett volna, ha nem erőltetik a helyszínen az Összefogást, amiből nemcsak a DK-t, hanem Bokros, Kuncze és Fodor pártjait is kihagyták (megdöbbentő számomra, de már mind a háromnak van!).

Gyurcsány egyébként azt is az orra dörgöli Attilának, hogy nem böngészget eleget a Facebookon, hiszen akkor látná, hogy pl. Rózsa Mihály, a liberálisok elnökségi tagja is azt írta, hogy ugyan nem készült a skandálásra, de bevallhatja, ők kezdték el a kiabálást.

A szerdai ellenzéki demonstráció azért torkolt kudarcba, azon túl, hogy meglehetősen kevesen voltak, mert az esemény végén beszédet mondó Mesterházy Attila beszédét a tömeg "Ösz-szefo-gás!" kiabálással zavarta meg.

Az MSZP és az Együtt 2014-PM kedden kötött választási szövetséget egymással, miszerint a 106 egyéniben közösen indít jelöltet a két szervezet 75-31 arányban (a lista viszont nem lesz közös). A balliberális ellenzék  számos szervezete (DK, Liberálisok, stb.) kimaradt a paktumból.

Szerdán este a raparton történtek miatt már megindult a nyilatkozatháború, Mesterházy Attila az ATV-nek azt mondta, a tárgyalásokat lezártnak tekintik, nem veszik be Gyurcsányékat.

Az MSZP-s Szanyi Tibor előbb a Facebookon szólt be, egyenlőséget téve Gyurcsány és Orbán között, majd az ATV-nek nyilatkozva közölte Gyurcsányról:

 

Üljön föl a Fidesz listájára, mert ott a helye.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.