Kollégájuk fiát alázták meg a füzesabonyi rendőrök

bűnügy
2013 október 25., 11:21
comments 5

Két füzesabonyi rendőr járőrözés közben igazoltatott egy helybelit, a történetet elmesélő heol.hu-s cikkből sajnos nem derült, milyen életkorút, pedig ennek később jelentősége lesz. Mert az igazoltatással különös dolgok kezdődtek. A személyivel (amiről nem tudjuk, hogy még a vastagabb régi, vagy a vékony műanyag lap) az egyik rendőr előbb különösebb ok nélkül orrnyergen ütötte az igazoltatott embert, majd amikor ezt szóvá tette a megállított helybéli, akkor újra odacsapott. De ez sem volt elég, mert meg is bilincselték a férfit/fiút, a rendőrautó hátsó ülésére lökték, és előállították a kapitányságon. Amikor megérkeztek, ott a folyosón még oda is bilincselték a radiátorhoz.

A bevitt helybélit akkor engedték el, amikor megérkezett az anyja, aki történetesen a füzesabonyi kapitányságon dolgozó rendőr őrnagy.

Bennünk is számos kérdés maradt, az biztos, hogy bántalmazás hivatalos eljárásban és jogellenes fogva tartás bűntettében mondott ki bűnösnek és ítélt el első fokon nem jogerősen az Egri Törvényszék büntetőtanácsa a két füzesabonyi rendőrt a közeli napokban. Az orrnyeregre ütő K. P. J.-t az elsőfokú ítéletben két év börtönnel sújtotta, de annak végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette. Egyúttal rendfokozatában visszavetésre ítélte. Ugyanakkor a terheltet előzetes mentesítésben részesítette.

A másodrendű vádlott büntetése bűnsegédi minőségben elkövetett bántalmazás hivatalos eljárásban bűntette és társtettesként megvalósított jogellenes fogva tartás bűntette miatt egy év hat hónap börtönbüntetés, három esztendei próbaidőre felfüggesztve. A bíróság őt is visszavetette rendfokozatában. Az elsőfokú ítélettel szemben az I. rendű vádlott és védője a tényállás téves megállapítása miatt felmentésért nyújtott be fellebbezést, jogorvoslatért adott be kérelmet a másodrendű terhelt is. Az ügyész ugyanakkor azt kéri a másodfokú bíróságtól, hogy mellőzze K. P. J. előzetes mentesítését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.