54 kilométeres oszlopban menetelnének a székelyek az autonómiáért

2013 október 26., szombat 14:04

Több tízezer demonstrálót várnak vasárnap a Székelyek Nagy Menetelésére. A székelyföldi autonómiáért tartott demonstráció a Bereck és Kökös közti 54 kilométeres úton lesz, és ennek van jelentősége. Gábor Áron, az 1848-49-es szabadságharc székely hőse Berecken született és Kökösön halt meg.

A nagy menetelés reggel 11-kor ökomenikus istentisztelettel kezdődik, az egybegyűltek délben indulnak neki. Már aki addigra nem lesz negyedik napja úton, mert a háromszéki Makfalváról már csütörtökön útnak indultak lovas szekereikkel az ottani székelyek.

A menetelők Bereckről és Kökösről egyidőben indulnak és a szervezők számításai szerint három órával később félúton találkozva alakítják ki az 54 kilométeres élőláncot.

Lesz még:

  • Négy darab 250 méter hosszú székely zászló.
  • Élő közvetítés a Duna tévében és a Kossuth rádión.
  • Őrtüzek.
  • Békesség.

A szervezők remélik, hogy nem lesz:

  • Rendbontás.

Kérték a résztvevőket, hogy ne üljenek fel az esetleges provokációnak. A szervezők szerint amúgy a tüntetés előtti napokban jó irányba változott a hatóságok hozzáálása, minden engedélyt kiadtak. (Via Krónika Online)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt