Ferenc pápa: Ha repülnek is a tányérok, estére béküljenek ki a párok

vallás
2013 október 26., 18:25
comments 1
  • Egy hazájából elmenekült szíriai család is felszólalt a római Szent Péter téren szombaton rendezett Családok Világnapján, melyen Ferenc pápa vezetésével százezren vettek részt.
  • A pápa bátorságra buzdította a házasságtól félő fiatalokat.

Majdnem nyolcvan országából érkeztek családok, hogy találkozzanak a pápával a Szent Péter téren.

A Szent Péter tértől majdnem az Angyalvárig álló százezres tömeg előtt több család beszámolt mindennapi életéről, közöttük egy szíriai és egy olasz család Lampedusa szigetéről.

"Békében éltünk, amíg egy nap fegyveresek vették körbe a házunkat"

- mondta el a Jordániába menekült szíriai család.

//444.hu/assets/pope3.jpg

Ferenc pápa arról is beszélt, hogy a házasság nem pusztán

"szép ceremónia".

Azt tanácsolta, hogy ha napközben tányérok is repülnek, a házaspárok

mindig béküljenek ki, mielőtt a nap véget érne.

"A család a történelem motorja, a házasság nem lehet ideiglenes, egy életre és az életért szól" - mondta, és bátorságra buzdítva a házasságtól félő fiatalokat. Szerinte ez nem könnyű, az élet is nehéz, de ami a legnehezebben elviselhető, az a szeretet hiánya. (MTI)

A történéseknek új irányt adó Ferenc pápáról bővebben itt lehet olvasni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.