Megdőlt az értelmetlenül erősre főzött sörök világrekordja!

2013 október 26., szombat 9:51

Hol van már az az idő, amikor egy 8,5 százalékos alkoholtartalmú sör még erősnek számított? A sörfőzők atomháborújában - amiben egy időben a Tactical Nuclear Penguin vezetett a maga most már nevetségesnek tűnő 32 százalékos alkoholtartamálval - az új bajnok a Brewmeister Snake's venom (Kígyóméreg) névre keresztelt, 67 százalékos alkoholtartalmú valamije.

venom760

Sört amúgy hagyományos módszerekkel már 9-10 százalékosra is lehetetlen volna erjeszteni, mert a sörélesztő elpusztul ennyi alkoholtól. Ezért különböző trükkökkel élnek. A Kígyóméregbe például eleve pezsgőélesztőt adtak, utána fagyasztva desztillálták. Ez utóbbi módszer lényege, hogy a víz fagypontja magasabb az alkoholénál, így fagyasztással kivonható az italból. Ez volna a párolás lényege is, csak ott a forráspontokkal játszanak. Egy párlat viszont sehogyse lehetne sör.

Mivel alig két napja létezik, esélyünk se volt megkostolni. 67 százaléknyi alkoholt nehéz volna elrejteni, erre a bírálók szerint nem is törekedett, de még így is határozottan sörös, megfelelően komlós íze van. Ha valaki próbálná, itt megveheti. Egy 0,275-ös palack 50 fontba (~18 ezer forintba) kerül. (Via Foodbeast)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt