Bajnai és Mesterházy is mérges Gyurcsányra

POLITIKA
2013 október 27., 20:24
comments 6

A Gyurcsány Ferenccel való tárgyaláshoz nincs meg a bizalmi alap, ahhoz ugyanis a DK vezetőjének például bocsánatot kellene kérnie - nyilatkozta Bajnai Gordon az ATV Szabad szemmel című műsorában. A téma természetesen az október 23-i közös rendezvény volt, ami után sokkal nagyobb lett a szakadék az ellenzék között, mint előtte.

Bajnai is elmondta azt, hogy előzetesen abban állapodtak meg, az ünnepi nagygyűlés ne belső vitákról, hanem Orbán Viktor kormányának leváltásáról szóljon. "Ezt a megállapodást szegte meg több szereplő, köztük mindenekelőtt Gyurcsány Ferenc" - mondta.

Gyurcsány lelépett Mesterházy beszéde alatt

Bajnai Mesterházy Attila "kiskandálása" mellett azért is nagyon mérges, mert Gyurcsány elment már az MSZP elnökének beszéde közben. Szerinte nagyon kártékony, ami történt, a viták, sértődések színpadra vitelével még a biztos szavazókat is sikerült elbizonytalanítani.

"Elég volt ebből, ne egymásról szóljon ez a történet, hanem arról, amit el akarunk érni. Ehhez kell mindenkitől (...) a személyi ambíciók háttérbe húzása" - hangsúlyozta Bajnai.

Mesterházy szerint szervezett volt

Bajnai után a műsor következő vendége az "Összefogás, összefogás" skandálással elnyomott Mesterházy Attila volt. Szerinte egyértelműen szervezett volt, hogy megpróbálták beléfojtani a szót. "Ez nem az összefogás forgatókönyve, hanem az ellenzék szétveréséé" - mondta az MSZP elnöke.

A demonstrációnak azt kellett volna sugároznia, hogy van egy közös cél, amiért mindenki tesz, ám nem ez lett az üzenet, ami egyvalakinek biztosan jó volt, a Fidesz elnökének - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy "egymás amortizálása, a rombolás egy embernek jó, Orbán Viktornak". (MTI alapján)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.