Elhalasztották az őszi szünetet, a diákok erre megrohanták a polgármesteri hivatalt Ungváron

Több száz diák tüntetett Ungváron az őszi szünidő váratlanul bejelentett elhalasztása ellen.

MTI Fotó: Nemes János

Olekszandr Ledida, Kárpátalja megye kormányzója a múlt hét utolsó tanítási napján körlevélben javasolta a helyi önkormányzatok vezetőinek, hogy a meleg időjárás miatt energiatakarékossági okokból az iskolák ne tartsák meg az őszi tanítási szünetet, helyette majd a téli vakációt hosszabbítsák meg.

A polgármester nem volt hajlandó találkozni a tüntető diákokkal, ezért tojással, cukorkával és aprópénzzel dobálták meg a hivatal épületét. Ezután a Kárpátalja megyei állami közigazgatóság épületéhez vonultak, ahol a kormányzóval akartak találkozni, de csak alacsonyabb beosztású tisztségviselők fogadták őket.

MTI Fotó: Nemes János

A tiltakozók először azt mondják, hogy ha a hatóságok nem teljesítik követelésüket, lezárják Ungvár fő közúti hídját, ezzel megbénítják a város forgalmát. Erről lemondtak, de a több főútvonalat érintő vonulásukkal komoly fennakadásokat okoztak a közlekedésben.

A diákok abban állapodtak meg, hogy szerdán,  Viktor Janukovics ukrán elnök ungvári látogatásának napján folytatják a tiltakozást. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.