Elhalasztották az őszi szünetet, a diákok erre megrohanták a polgármesteri hivatalt Ungváron

oktatás
2013 október 28., 12:46
comments 6

Több száz diák tüntetett Ungváron az őszi szünidő váratlanul bejelentett elhalasztása ellen.

photo_camera MTI Fotó: Nemes János

Olekszandr Ledida, Kárpátalja megye kormányzója a múlt hét utolsó tanítási napján körlevélben javasolta a helyi önkormányzatok vezetőinek, hogy a meleg időjárás miatt energiatakarékossági okokból az iskolák ne tartsák meg az őszi tanítási szünetet, helyette majd a téli vakációt hosszabbítsák meg.

A polgármester nem volt hajlandó találkozni a tüntető diákokkal, ezért tojással, cukorkával és aprópénzzel dobálták meg a hivatal épületét. Ezután a Kárpátalja megyei állami közigazgatóság épületéhez vonultak, ahol a kormányzóval akartak találkozni, de csak alacsonyabb beosztású tisztségviselők fogadták őket.

photo_camera MTI Fotó: Nemes János

A tiltakozók először azt mondják, hogy ha a hatóságok nem teljesítik követelésüket, lezárják Ungvár fő közúti hídját, ezzel megbénítják a város forgalmát. Erről lemondtak, de a több főútvonalat érintő vonulásukkal komoly fennakadásokat okoztak a közlekedésben.

A diákok abban állapodtak meg, hogy szerdán,  Viktor Janukovics ukrán elnök ungvári látogatásának napján folytatják a tiltakozást. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.