Rendőröket hívtak a párra, akik maguk kezdtek urnahelyet ásni a temetőben

gyász
2013 október 28., 07:45

Kati néni 90 éves korában halt meg. Lánya és annak élettársa 206 ezer forintot fizetett ki a temetésre, de azt már sokallták, hogy ugyanannyit kértek az albertirsai Evangélikus Temetőben a harminccentis urnahely kiásásáért, mintha koporsós temetést rendeltek volna. 15 ezer forintról van szó. Ezért úgy döntöttek, hogy elvégzik maguk a munkát a 2020-ig előre kifizetett sírhelynél. Amikor a férfi ásni kezdett, megjelent a temető gondnoka, és felszólította őket, hogy hagyják abba a munkát. Nem tették, mire a gondnok kihívta a rendőrséget. A temetést megszakító rendőrök végül nem indítottak eljárást a pár ellen, mert sem szabálysértés, sem bűncselekmény nem történt - írja a Blikk.

A temetőt üzemeltető Szigü Kft. szerint a sírásás díját nem ők, hanem az evangélikus egyház presbitériuma határozta meg. A Blikk megszólaltatta a tiszteletest is, aki egyébként jelen volt a temetésen. Ő azt mondta, hogy az elődje idejében határozták meg az árakat, és "pontosan azért adtuk ki a temetőt üzemeltetőnek, mert nem értünk a gazdasági részhez". Azt is megígérte, hogy az eset után intézkednek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.